Siliciumcarbide keramiek,Reactie gesinterd siliciumcarbide keramiek bereidingsproces is relatief eenvoudig, het neemt direct een bepaalde deeltjesgradatie van siliciumcarbide (in het algemeen 1-10um), en koolstof mengen en gieten van billet, en vervolgens bij een hoge temperatuur voor de infiltratie van silicium, een deel van het silicium reageert met koolstof om SiC en de oorspronkelijke

billet genereren in de combinatie van SiC, om het doel van sinteren te bereiken. Er zijn verschillende methoden van silicium penetratie, een is de temperatuur de smelttemperatuur van silicium, de vloeibare fase van silicium te bereiken, door de rol van de capillaire, silicium direct in de billet en koolstof reactie op siliciumcarbide, sinteren genereren. Een ander is dat de temperatuur hoger is dan de smelttemperatuur van silicium, de generatie van siliciumdamp, door de infiltratie van siliciumdamp in het lichaam van de blanco om het doel van sinteren te bereiken.
Siliciumcarbide keramiek,De voormalige methode van sinteren residueel vrij silicium is over het algemeen meer, meestal tot 10-15%, soms tot 15% of meer, die schadelijk zal zijn voor de prestaties van het product. Met de gasfase methode van infiltratie van silicium, als gevolg van de billet van de gereserveerde poriën kan zo weinig mogelijk, het vrije siliciumgehalte na het sinteren worden teruggebracht tot minder dan 10%, en sommige procesbesturing kan worden teruggebracht tot minder dan 8%, de prestaties van het product sterk verbeterd. Reactie gesinterd siliciumcarbide sintertemperatuur van 1450 ℃ tot 1700 ℃. Koolstof en SiC skelet kan vooraf worden gedraaid in elke vorm, en sinteren van de billet krimp van slechts 3% of minder, wat bevorderlijk is voor de controle van de grootte van het product, sterk verminderen van de hoeveelheid slijpen van afgewerkte producten, met behulp van grondstoffen zoals SiC, C, bindmiddel en ga zo maar door zijn vooral behoefte aan speciale behandeling, kan de markt te leveren. Daarom zijn de productiekosten van SiC gesinterd lichaam bereid door dit proces is laag, in vergelijking met andere soorten proces prijs is relatief laag, concurrerend. Echter, het proces bepaalt de totale resterende vrije silicium in de blanco na het sinteren, en dit deel van het silicium heeft een impact op de toepassing van toekomstige producten, en de sterkte van het gesinterde lichaam is niet zo goed als andere ambachten, en de slijtvastheid afneemt. Maar het belangrijkste is dat vrij silicium niet bestand is tegen de corrosie van alkali en fluorwaterstofzuur en andere sterke zuren. Daarom is het gebruik ervan beperkt. Bovendien wordt de sterkte bij hoge temperaturen ook beïnvloed door vrij silicium, en de gebruikstemperatuur is beperkt tot onder 1200℃.

标签: Siliciumcarbide keramiek

添加新评论