Boorcarbide is een belangrijk slijtvast en zeer hard structureel keramisch materiaal in nieuwe keramiek. Omdat boor en koolstof niet-metalen elementen zijn, en de atomaire straal dicht bij de combinatie van verschillende van de algemene kloofverbindingen ligt, heeft boorcarbide keramiek een hoog smeltpunt, ultrahoge hardheid, lage dichtheid, slijtvast en corrosiebestendig en vele andere unieke eigenschappen, op het gebied van nationale defensie, kernenergie, lucht- en ruimtevaart, machines, slijtvaste technologie, toont steeds meer zijn brede vooruitzichten voor de ontwikkeling van toepassingen.

Op dit moment zijn op AlO gebaseerde kogelwerende keramiek gebruikt in de "502 project" en "212 project", maar in het lichaam van de wagen zijdelen van de AlO gebaseerde keramische composiet pantser, de gewichtsreductie effect is niet duidelijk, en het gebruik van hoogwaardige boorcarbide keramische composiet pantser van dezelfde dikte Pantser dan op AlO gebaseerde kogelwerende keramische kwaliteitsvermindering van 15% tot 20%, terwijl de kogelwerende prestaties verder worden verbeterd. Daarom is de belangrijkste apparatuur project keramische composiet pantser ontwikkeling op high-performance, low-cost boriumcarbide ballistische keramiek naar voren gebracht een dringende noodzaak.
Als boriumcarbide keramiek met lichtgewicht, ultrahoge hardheid en hoge elasticiteitsmodulus kenmerken, kogelwerende vesten, kogelwerende helmen en kogelwerende bepantsering is het beste materiaal, het begin van de toepassing van boriumcarbide keramiek als keramische bepantsering materialen. Vergeleken met andere kogelwerende materialen (zoals SiC, Al2O3), is boorcarbide keramiek lichter en harder, vooral geschikt voor helikopters en andere vliegtuigen als ballistische bepantseringsmaterialen, die effectief granaten kunnen weerstaan. Daarom worden B4C-keramiek over het algemeen alleen gebruikt in een aantal speciale gelegenheden met hoge eisen voor beschermende prestaties.
De ontwikkeling en toepassing van hoogwaardige, goedkope boriumcarbide kogelwerende keramische materialen kan de prestaties van gerelateerde wapens en apparatuur sterk verbeteren, met aanzienlijke militaire en economische voordelen. Boorcarbide kogelvrij keramisch materiaal toepassingsrichting voor de belangrijkste apparatuur engineering, toekomstige belangrijkste gevechtstanks, infanterie gevechtsvoertuigen, airborne voertuigen en andere lichte gepantserde voertuigen, evenals gewapende helikopters buik plaat, boot bovenbouw pantser bescherming.
Industriële boorcarbide sterkte en taaiheid is relatief laag, wat voornamelijk te wijten is aan de grove organisatie (250um), gebreken, dichtheden zijn niet hoog als gevolg van de verbetering van sinteren dichtheid, korrelverfijning en andere fundamentele paden kunnen aanzienlijke verbetering van de sterkte, maar de breuktaaiheid toename is niet erg groot, wat verband houdt met de beperkingen van de eenfase materiaal zelf. Daarom, om de neiging van boorcarbide door de kristalbreuk te verminderen, breuktaaiheid te verhogen, lijkt de "samengestelde" weg de laatste keuze te zijn. Een groot aantal studies hebben aangetoond dat de composiet additieven sterk kan de sintertemperatuur en druk, onder hoge temperatuur en hoge druk omstandigheden, tot een hoge dichtheid boriumcarbide keramiek te verkrijgen, en hebben uitstekende mechanische eigenschappen. Het vooruitzicht van composietmaterialen is zeer aantrekkelijk, maar de vraag is om te kiezen wat voor soort manier om de "composiet" doel te bereiken, in het kort, kan boorcarbide materialen op grotere schaal worden gebruikt in engineering hangt af van de oplossing van de drie fundamentele problemen: sintertemperatuur reductie, sterkte en breuktaaiheid van de verbetering van anti-oxidant gedrag.
Het is een eeuwige wet van de natuur dat structuur de prestaties bepaalt. Voor het nieuwe boorcarbide materiaalsysteem zijn de prestaties afhankelijk van de microstructuur, die nauw samenhangt met de chemische samenstelling, het wikkelproces en het fasereactieproces. Met het oog op de kenmerken van boriumcarbide keramiek en het belang van keramiek als ballistische pantser, dus boriumcarbide keramiek onderzoekswerk, het land heeft bereikt grote resultaten, de studie van een nieuw type van boriumcarbide keramiek voor kogelvrij, van grondstof formuleringen, sinteren proces om het eindproduct gemaakt van afgewerkte producten, het testen van de prestaties van een reeks van het werk hebben bereikt goede resultaten. De ontwikkelde high-performance boriumcarbide keramiek bereikt de onderneming standaard en het Amerikaanse leger militaire standaard, het technische niveau van de eerste binnenlandse, vul de gaten in het land, tot het geavanceerde niveau in de internationale arena, om een nieuw type van lichtgewicht en high-performance kogelvrije bepantsering producten.

标签: Boriumcarbide, Boriumcarbide keramiek, kogelvrij, kogelvrije keramiek

评论已关闭